20.4 C
Constanța
duminică, 19 septembrie 2021

Salvați stațiunea Mamaia!

Trebuie citit

Domnule primar, stațiunea Mamaia arată deplorabil. Ieșiți din birou și pregătiți stațiunea pentru începerea sezonului estival!

Dacă aceasta este radiografia stațiunii la ora actuală, autoritățile locale trebuie să intervină acolo unde este treaba lor să o facă. Este important să lucrăm împreună, nu să arătăm cu degetul și să punem sarcini în cârca unor muribunzi – căci așa este acum mediul privat al turismului constănțean –  crezând că așa ne-am bifat misiunea.

Autoritatea locală trebuie să facă front comun cu agenții economici; comunicarea cu aceștia nu înseamnă doar schimb de hârtii și somații.  Trebuie să punem urgent în cap de listă stațiunea Mamaia, să fim alături 100% de hotelieri și de proprietarii de restaurante, să opereze cât mai bine în acest scurt sezon și să convingem turistul român că aici va fi în siguranță!

Deși suntem în luna aprilie, reprezentanții autorității publice locale nu au realizat lucrările care intră în responsabilitatea lor. În schimb, pun multă presiune pe agenții economici și așa vitregiți în cel de-al doilea an al pandemiei, cu afaceri închise sau limitate și lipsă de resurse specifice.

Așa arată stațiunea Mamaia acum:

·      spații verzi pârjolite și neîngrijite, domenii publice pline de peturi, resturi menajere etc.; copaci netoaletați, copăcei uscați sau rupți;

·       saci neridicați plini de gunoi;

·      panouri de afișaj ruginite și pline de hârtii rupte; lipsa signalistică specifică în stațiune;

·      mobilierul urban achiziționat prin fonduri europene este lăsat de izbeliște și neîntreținut;

·      bănci care necesită cosmetizare, copertine rupte, rigole pline de nisip;

·      iluminatul public nefuncțional;

·      zona de promenadă este invadată de nisip; bolarzii sferici care au rol de protecție sunt dislocați haotic.

Faceți ceva, cât încă nu e prea târziu!

Costin RĂSĂUȚEANU

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri