5.4 C
Constanța
vineri, 19 aprilie 2024

Medicament împotriva coronavirusului, dacă va fi aprobat!

spot_img

Trebuie citit

Potrivit unui corespondent israelian din domeniul sănătății, Israelul ar fi în discuții pentru a cumpăra medicamente care tratează coronavirusul, după ce va primit aprobarea FDA.

În cazul în care FDA va aproba medicamentul, stocuri mari vor fi trimise în Israel, statul evreu devenind astfel prima țară din lume care va trata coronavirusul cu un medicament.
Medicamentul, dezvoltat de MERCK, este administrat sub formă de pilule pacienților cu coronavirus în primele cinci zile de simptome. Acesta reduce la jumătate riscul de spitalizare sau de deces din cauza coronavirusului.
Rezultatele satisfăcătoare obținute au permis prezentarea rapidă la FDA pentru aprobare. Examinarea rezultatelor de către FDA ar putea dura câteva săptămâni.
Noul tratament costă aproximativ 800 de dolari per pacient (689 de euro).
În Israel, numărul pacienților în stare gravă a scăzut marți sub 500 (489), iar numărul de infecții și rata de teste pozitive sunt de asemenea în scădere de câteva zile.
În prezent, mai mult de 3,5 milioane de cetățeni au primit a treia doză de vaccin. Toți cei cu vârsta de peste 12 ani care au primit a doua doză cu mai mult de 5 luni în urmă sunt eligibili pentru vaccinul de rapel.

Anima News

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri