17.4 C
Constanța
luni, 20 septembrie 2021

Nu e dictatură, dacă nu-i vorba despre tine

Trebuie citit

Nu mă impresionează – în sensul de a-mi schimba opinia – luptătorii anti-dictatură sanitară („jos masca, nu vaccinării!” etc.) pentru un motiv simplu.

Toată această revoltă, care la nivel declarativ e o luptă pentru libertatea societății în ansamblu, are ca factor unic de declanșare un set de reguli ce vizează partea fizică și palpabilă. Masca pe față, vaccinul în mână, mușchii dornici de dans sau de sport, papilele care cer mâncarea dintr-un restaurant etc. Li s-au instituit reguli pe simțuri și atunci s-au declanșat. Sunt afectați personal la modul cel mai propriu. Iar de aici, printr-o extrapolare ce sună bine, lupta e enunțată ca fiind pentru idealuri și pentru alții.

Nu cred. E pentru cel mai pur teluric. Pentru mine ăsta e motivul pentru care-i ignor – pragul foarte scăzut al declanșatorului. În fapt, cei mai mulți nu văd dictatura, nici dacă le-o desenezi. Ignoră cu grație orice nu le atinge, la propriu, corpul. Mărește Nicușor Dan taxele? Dă-le încolo, ce, d-aia nu pot să ies la cafea?! Cafeaua e importantă! Papila. Schimbă Orban Legea salarizării? Mda, e o chestie despre care aflu, nu-mi stă legea pe față! Păi un luptător adevărat pentru drepturi le vede și le taxează pe toate. Iar alea care-i vizează trupul sunt ultimele pe listă. Contează corpul social. O altă cheie de verificare, pentru care-aș paria: dacă printr-o minune X ar fi scutit și i s-ar permite lui, doar lui, să facă ce-i trece prin cap, ideea de dictatură i-ar dispărea brusc din minte. Cîțu nu le-a zis bine teroriști. Teroristul are o calificare, ceva. Sunt tromboniști. Până n-o să-i văd luptând pentru libertăți generale, nu personale, nu-i cred.

P.S. Stai, că din august vine buletinul cu CIP. O să mute lupta de la covid la cipare. Sau o să le lege. Că tot cu „c” încep, deci e o conspirație.

Valentina ȘERBĂNESCU

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri