4.4 C
Constanța
luni, 25 octombrie 2021

Credite „ușoare”, plătești mai mult decât dublu!

Trebuie citit

Din când în când, le găsiți agățate pe clanțe, în cutiile poștale, prinse în parbriz… Vă temeți probabil să nu iasă și de-acolo, când ridicați capacul closetului.
Siiigur, unii v-ați gândit probabil la flyerele care fac reclamă saloanelor de „masaj” erotic, inclusiv prestații în camera de hotel, mai ales dacă locuiți aproape de Mamaia. S-au cam dus vremurile alea, și nici nu-i vară. Eu mă refer la cele care fac reclamă „instituțiilor nebancare”, care oferă credite cu ușurința cu care striperele se dezbracă în fluturașii la care v-ați gândit… „Credit rapid – simplu – transparent. Dobândă fixă, comisioane zero!” (la ce-ar mai fi nevoie de comisioane, la dobânzile practicate?!)

„Vrei un credit rapid, în 24 de ore? Pre-aprobare (wtf?) foarte rapidă, începând de la 15 minute (wow!)” Asta cu litere mari. Și urmează ceva, cu litere mici-mici-mici:

„Exemplu de calcul pentru un credit rapid. Valoarea totală: 7000 de lei, durata contractului de credit 60 de luni, rata lunară a dobânzii 3%, DAE 44,60%, rata lunară 252,93 lei.”

Hooopa, opriți nunta, s-a bășit mireasa! Nu vă bateți capul cu ce e DAE și cât de mare e. Faceți o înmulțire simplă: 60 de rate (adică 5 ani, mai pe românește) înmulțit cu 252,93 lei. Face 15.175,80. Cât ați luat?! 7.000 de lei. Dublu – face 14.000. Deci, în 5 ani, veți returna MAI MULT DECÂT DUBLU!

Felicitări, s-a strigat Bingo! Dar comisioanele sunt zero, iar dobânda – la naiba, FIXĂ! Era să zic „la mai mare”. Succes la creditare și cumpărături!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri