28.4 C
Constanța
miercuri, 23 iunie 2021

Corb la corb nu-și scoate ochii. La cioară, da.

Trebuie citit

Curtea de Apel București a anulat hotărârea prin care istoricul Vladimir Tismăneanu fusese amendat de CNCD cu 5.000 de lei, după ce postase pe Facebook un meme considerat ca având conotații rasiste: niște ciori pe un gard, pozate chipurile pe „aeroportul” din Țăndărei. În motivarea sentinței apar argumentele folosite de apărarea lui Tismăneanu: acesta spune că nu cunoștea compoziția demografică a orașului Țăndărei, spune Libertatea.

Nu cunoștea cine-s locuitorii mai „exotici” din Țăndărei?! Ai, să mori tu!

„În primul rând, instanța reține că este dovedit științific, în domeniul psihologiei analitice, faptul că unele persoane pot percepe lucruri diferite din aceeași imagine”. Asta îmi aduce aminte de bancul cu profesorul de geografie care desenase pe tablă o cometă, iar Bulă zicea că vede o pluă.

De altfel, a existat o dezbatere și dacă păsările din imagine sunt cu adevărat ciori sau sunt corbi. Dar magistrații nu au considerat-o relevantă. „Instanța subliniază că specia păsărilor de culoare neagră reprezentate în fotografie, deși disputată în speță, ca fiind ciori sau corbi, este nerelevantă, cât timp diferențele dintre specii sunt greu de distins de către publicul larg, așteptarea legitimă raportat la frecvența apariției pe un anumit teritoriu fiind de a fi privite drept ciori”. Corbi sau ciori, pentru judecători, ideea în sine de a le controla comportamentul în natură este ironică. „Cu toate acestea, trăsătura comună a acestora, de păsări sălbatice, prin esența lor, nu poate fi contestată, raportat la simbolistica indicată de reclamant, ca fiind ironică ideea de a le controla comportamentul în natură”.

Te doare capu’.

Întreaga știre, AICI.- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri