12.4 C
Constanța
joi, 28 martie 2024

Fertilele – la control și fără alcool!

spot_img

Trebuie citit

Organizația Mondială a Sănătății pregătește o nouă lovitură. Femeile de vârstă fertilă ar putea avea interdicție să mai consume alcool pentru că acesta le afectează fertilitatea. Așa zice presa internațională, probabil la sfatul cercetătorilor britanici.

„Ar trebui acordată o atenţie adecvată prevenirii iniţierii consumului de alcool în rândul copiilor şi adolescenţilor, prevenirea consumului de alcool în rândul femeilor însărcinate şi al femeilor aflate la vârsta fertilă”, se arată într-un draft al OMS care vizează planul global de acţiune în privinţa alcoolului pe perioada 2022-2030. Super. Viitorul sună bine. Femeile adulte, responsabile, independente, puse la grămadă cu copiii și adolescenții. Înseamnă că femeile cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani li se va cere efectiv să se abţină de la consumul de alcool şi se pare că este o îndrumare generală care nu ţine cont de femeile care nu pot avea sau nu vor copii.

În public – că acasă „n-ai cum”… –  procedura de verificare va fi probabil în felul următor: ospătarul sau barmanul va evalua din ochi dacă doamna se încadrează în intervalul 18-50 de ani. Dacă nu-și arată vârsta, i se va cere buletinul, pentru că e evident că orice tânără va pretinde că e minoră – lor li se servește alcool, chestie verificată. Sau, dimpotrivă, orice doamnă sărită de 40 de ani se va jura că e la pensie, se ține bine, s-a păstrat toată viața, a trăit sănătos, doar pentru un pahar de băutură la bătrânețe.

Mai există desigur varianta unui control ginecologic frugal, făcut tot de ospătari și barmani – sau, și mai bine, de șeful de sală, că e mai calificat – care să ateste fertilitatea solicitantelor. Sau pot fi inseminate pe loc iar, dacă nici după trei luni nu prezintă vreun semn de graviditate, pot primi o bere. Dar nu din partea casei.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri