7.4 C
Constanța
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Lungoci: o altă nenorocire pe capul românilor: eliminarea facilităților în sectorul construcțiilor și în domeniul IT!

spot_img

Trebuie citit

În marea-i „înțelepciune”, guvernarea de dreapta, cu Florin Cîțu în frunte, punea la cale o altă nenorocire pe capul românilor: eliminarea facilităților în sectorul construcțiilor și în domeniul IT.

Așa zișii specialiști ai sumbrei guvernări – demisă prin moțiune de cenzură – nu făceau altceva decât să distrugă două domenii care asigură 14% din PIB, adică peste 163 de MILIARDE lei.

PSD nu va accepta această aberație, iar prezența social-democraților în viitoarea guvernare este garanția că:

angajații din cele două domenii își vor menține veniturile, numărul acestora va crește și anii viitori, așa cum, în construcții spre exemplu, în octombrie 2021 s-au înregistrat circa 430.000 de angajați, față de 317.732 în 2018, nu se va reveni la fenomenul de „muncă la negru” sau „muncă la gri”, nu se va adopta nici o măsura care ar putea transforma, din nou, România în țară furnizoare de forță de muncă calificată pentru statele Europei și ale lumii, specialiștii în IT, spre exemplu, fiind realmente vânați de acestea, pentru multele lucrări în infrastructură ce vor trebui executate conform PNRR va exista forța de muncă necesară, pe care România riscă să o piardă dacă elimină actualele facilități .

Ne opunem renunțării la facilitățile fiscale din cele două domenii și, mai mult decât atât, avem o inițiativă legislativă prin care acestea să fie extinse și angajaților din #agricultură ! Concret, se va aplica persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii și asimilate salariilor în perioada 1 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2028 inclusiv, pentru care angajatorii desfăşoară activități în sectorul agricol.

Pentru cele de mai sus, ca și pentru multe altele menite să facă viața mai ușoară românilor care se confruntă cu criza medicală, cea economică , dar și cea energetică, Partidul Social Democrat a decis să intre la guvernare!

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri