10.4 C
Constanța
vineri, 29 martie 2024

Delfinul Chen Chen e bolnăvior…

spot_img

Trebuie citit

Delfinul Chen-Chen a devenit apatic și nu a mai fost activ în spectacolele de la Delfinariu. O echipă medicală interdisciplinară a efectuat investigații complexe, dar încă nu a fost stabilit un diagnostic. Mai multe detalii a oferit directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, medicul veterinar Adrian Bîlbă, la Radio Constanța.

„Starea de sănătate este la acelaşi nivel. Nu este foarte modificată, însă, există, totuşi, un apetit cât şi o dorinţă mai redusă de a relaţiona cu antrenorul. Este, însă, în screening puternic în ceea ce priveşte starea de sănătate”, a declarat Adrian Bîlbă.

“Aşteptăm rezultatele probelor biologice, respectiv bacteriologice. Cele hematologice au venit şi ne îndreptăţesc să fim optimişti, aşa cum şi rezultatul endoscopiei şi radiografiei ne îndreptăţesc să fim optimişti. S-a eliminat posibilitatea existenţei unui corp străin”.

“Alte semne clinice nu avea, digestive, nu, decât o inapetenţă, adică alegea peştele, respectiv un apetit selectiv. La primele examinări hematologice s-a constatat un număr crescut de leucocite şi acest număr de leucocite, după ce s-a tratat cu antibiotic, s-a normalizat. La endoscopie s-a constatat totuşi, mucoasa gastrică proliferată şi recomandarea imediată a fost să nu insistăm prea mult cu alimentaţia până nu reface mucoasa gastrică. Are un tratament  complex împotriva bacteriilor, ciupercilor, tolerat de animal”.

“Nu are un diagnostic confirmat de laborator până nu avem rezultatele de la histopatologic. Deocamdată are un diagnostic de gastrită”.

A fost eliminată şi suspiciunea de SARS-CoV-2.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri