17.4 C
Constanța
luni, 20 septembrie 2021

Ce merită Constanța

Trebuie citit

Constanța merită tot ce este mai bun, dar există în oraș un segment de melteni care nu merită absolut nimic.

Să vă explic.

În urmă cu exact o săptămână am asistat, cu stupefacție, la sacrificarea unui miel, pe trotuar, în spatele Pieței Griviței, pe latura dinspre Constantin Brătescu. Eram în trecere, când am auzit un behăit din spatele pieței. Știți, behăitul acela curat… M-am oprit. Mi se părea ireal. Inițial m-am gândit că se vând miei vii, în piață, pe „neve”. M-am învârtit puțin prin zonă, n-am mai auzit nimic.

Dau să plec, când văd un cuplu ieșind din spatele pieței, cu un miel legat, și însoțit de un domn care avea un satâr în mână. Înclin să cred că au venit cu el gata cumpărat în căutarea unui tăietor ad-hoc, pe care l-au și găsit, în persoana unui individ care lucrează pe-acolo. Recunosc, mintea mea a refuzat să accepte ce urma să se întâmple, m-am blocat și am plecat. Dar nu m-a lăsat inima, și m-am întors.

Până să ajung la fața locului, mielul doar se mai zbătea iar „măcelarul” își curăța satârul de sânge. M-am apropiat de ei și i-am întrebat: voi ați tăiat un miel pe stradă?! Proprietarii au tăcut mâlc, tăietorul cu gura mare: n-am tăiat dom’ne nimic! L-au luat și au fugit. Recunosc, i-am înjurat cu glas tare și cu multă furie, dar degeaba.

Revenind, poți să asfaltezi bulevardele cu aur, cât timp se vor mai întâmpla variații pe tema de mai sus tot un sat mai mare cu trei intersecții suntem.

P.S. Povestea nu are legătură cu niciun primar, cu niciun partid, cu nicio administrație, are doar cu unii care în loc să stea în cort, se încăpățânează să locuiască în oraș. Și mai are legătură cu faptul că intrăm în Săptămâna Mare, când poate ar trebui să ne gândim mai puțin la ce băgăm, și mai mult la ce scoatem din gură.

Mihai PETRE

Articolele din Metropola Constanța sunt publicate cu acordul explicit al autorilor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri