3.4 C
Constanța
sâmbătă, 4 decembrie 2021

Legea care plafonează prețurile la energia electrică și gazele folosite de populație a fost adoptată!

Trebuie citit

Astăzi, în Parlamentul Românie s-a înregistrat un succes: plenul Camerei Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, cu 285 de voturi pentru și 1 vot contra, proiectul de lege care plafonează prețurile la energia electrică și gazele folosite de populație.

Adoptarea acestei legi este, înainte de orice, un gest de normalitate față de români, dar și unul de responsabilitate a reprezentanților tuturor partidelor parlamentare.

Subliniez faptul că legea a a fost adoptată în regim de urgență: a trecut în comisii în 48 de ore, cu rapoarte de adoptare, fiind votată aproape în unanimitate!

Menționez că Partidul Social Democrat a adus în Parlament 500.000 de semnături în favoarea plafonării și le-a depus în plen. S-a reușit astfel să se impună ca plafonarea și compensarea să se aplice nu doar consumatorilor casnici, ci și instituțiilor publice, CET-urilor și IMM-urilor.

Efectele beneficice ale intervenției Partidul Social Democrat sunt evidente pentru cetățeni, administrații locale, instituții și firme, spitale, școli, grădinițe, așezăminte sociale: vor avea, pe durata iernii, căldură și electricitate la prețuri mai suportabile!

Vreau să le mulțumesc, în primul rând, celor 500.000 de oameni care au sprijinit efectiv această lege, colegilor mei din organizația PSD Județul Constanta, cei care s-au implicat, zilnic, în strângerea de semnături, deputaților care au votat legea și, nu în ultimul rând, românilor care au avut răbdarea și înțelepciunea să spere la o soluție bună din Parlament, în condițiile în care actuala guvernare le-a întors spatele.

Deputat Lucian LUNGOCI

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri