28.4 C
Constanța
miercuri, 23 iunie 2021
- Advertisement -spot_img

STIRI DIN CATEGORIA

Editorial

Euro 2020 – până acum, so far

* Se cheamă tot Euro 2020, ca să ne reamintească la toți că am pierdut un an din viață. * Români, să fim mândri! Stăpânii...

Sfaturi practice pentru turiști în orașul chițacului

Se apropie sezonul de vară oricum întârziat de vitregiile unui iunie „de vis“ cu tornade și cicloane și m-a izbit așa din senin simțul...

Liga politică foarte mică!

Știe careva, sunt reguli sanitare speciale pentru traversat Sectorul 1? Pe lângă vaccinul antitetanos și ăla antirabic, mai e nevoie și de alte vaccinuri?...

Și? Cum rămâne cu dovezile?!

Ce vreau să zic? Sigur că orice/toate acuzațiile de viol, hărțuire, molestare ar trebui luate în serios. În timp util, dacă se poate.

Respect, Stanciu și Nedelcearu!

Nu înseamnă că dacă nu punem genunchiul jos, dacă nu ne turnăm gheață în cap, suntem rasiști sau nu sprijinim lupta împotriva sclerozei laterale amiotrofice. Doar că nu suntem o turmă. Dacă toți fac la fel, să facem și noi, musai.

Cum se spune în arabă „sărut franțuzesc”: kubla fara:nsa:wi:ia

Zilele trecute mi-am cumpărat un Ghid de conversație în limba arabă, de la editura Linghea. Prima dată am citit „Lighean”.

România, țară sigură și fără acțiuni în serie

Mai mulți elevi de la o școală ajutătoare, care au ratat evaluarea națională din cauză că nu le-a sunat ceasul dimineață, au fost pus să facă o analiză de conținut al următorului text literar, aparținând cunoscutului scriitor de procese verbale de constatare și rapsod popular, cunoscut sub numele de Lucian Bode-Ministrudeintere.

Nimic nu e ceea ce pare

Omul obișnuit nu e confortabil în preajma sirenelor. Nici nu trebuie să fie, tocmai ăsta e scopul. Când auzi o sirenă de ambulanță, de poliție, de pompieri, de locomotivă, de vapor (dacă ești cu hidrobicicleta pe mare) tresari, devii atent, te dai la o parte. Obișnuirea cu sunetul ăsta ascuțit îți... tocește simțurile. În timp, începe să nu-ți mai pese, să-l auzi cu indiferență. Să nu-l mai auzi deloc, este practic imposibil.

Care-i treaba CU ADEVĂRAT cu Belarus

Lumea „civilizată” a mimat stupoarea la manifestarea incalificabilă și inacceptabilă a unui dictator al planetei. Lukashenko, președintele Belarus, țară (aproape) europeană.

Cum mi-am irosit copilăria

Tocmai am realizat că din copilărie mi-am irosit orice șansă de a ajunge vreodată președintele Senatului...

Ultimele stiri

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img